Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів
Date Issued
2022
Author(s)
Бабаков, О. В.
Заславський, О. М.
Abstract
Консервування сушінням широко застосовують в молочній промисловості: сушать незбиране та знежирене молоко, сколотини, молочну сироватку, суміші незбираного молока з знежиреним молоком або вершками, без добавок або з добавками. Визначальними критеріями ефективності технологічного процесу сушіння молока є вологість та продуктивність установки. Остання забезпечується регулюванням температури гарячого повітря, що надходить з калорифера, вбудованого в сушарку. Джерелом теплоносія для калорифера є перегріта водяна пара з парогенератора. Підвищення температури повітря, що подається в сушильну башту, обмежено небезпекою зіпсування (або навіть загорання) сухого молока, а зниження температури веде до збільшенню витрати теплоносія на одиницю випаруваної вологи.
File(s)![Thumbnail Image]()
Loading...
Name
zvit-2022-348-349.pdf
Size
441.91 KB
Format
Adobe PDF
Checksum
(MD5):59f9deaa42394953061e03dfe7318b0b
