Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/151194
Назва: Системи орієнтування фотоелектричних панелей сонячної електростанції
Автори: Краснощок, П.М.
Ключові слова: система орієнтування;сонячний трекер;сонячна батарея;геліотрекер;сонячна інсоляція
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Краснощок П.М. Системи орієнтування фотоелектричних панелей сонячної електростанції: магістерська дисертація / Краснощок Павло Михайлович; Нац. гірн. ун-т. -Д., 2018. - 95 с.
Короткий огляд (реферат): Об'єкт розробки: система орієнтування сонячних батарей. Мета дипломної роботи: визначити найбільш ефективний спосіб орієнтації сонячних батарей і запропонувати його реалізацію. У вступі описується стан проблеми, пропонуються способи, якими можна забезпечити збільшення кількості енергії, що поглинається сонячною батареєю. У першому розділі обґрунтовано використання системи орієнтування сонячних панелей для більш ефективного використання сонячної енергії, досліджено вплив різних чинників на ефективність споживання сонячної енергії, а також описані способи установки. У другому розділі проводиться розрахунок ефективності різних систем орієнтування сонячних панелей на основі чинників, що відповідають місту Дніпро. Визначено найбільш ефективну і для використання систему. У третьому розділі наводиться вибір обладнання та комплектуючих для системи орієнтування, пропонується алгоритм роботи системи, оцінюється ефективність і працездатність вибраних елементів. В економічному розділі розрахована вартість створення установки з урахуванням всіх витрат на придбання обладнання та комплектуючих і оплату робітників. Крім цього розраховані щорічні витрати на обслуговування і ремонт обладнання, а також амортизація витрачених коштів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/151194
Розташовується у зібраннях:Кафедра відновлюваних джерел енергії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Краснощек.pdf5,17 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.