Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/153840
Назва: Обгрунтування закономірностей інформативних сигналів для іденцифікації режимів роботи видобувальних комбайнів як мехатронних систем
Автори: Бубліков, А. В.
Надточий, В. В.
Ключові слова: навантаження гірничої техніки;угледобывающий комбайн;вугледобувний комбайн;режим работы горных машин
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Бубліков А. В. Обгрунтування закономірностей інформативних сигналів для іденцифікації режимів роботи видобувальних комбайнів як мехатронних систем / А. В. Бубліков, В. В. Надточий // Проблеми використання інформаційних технологій в освіті, науці та промисловості : ХIII міжнар. конф. (23–24 листоп. 2017 р.) : зб. наук. пр. / ред. кол.: Г. Г. Півняк та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. техн. ун-т “Дніпровська політехніка”. – Дніпро : НТУ «ДП», 2018. – № 3. – С. 80-84.
Короткий огляд (реферат): Наразі існує проблема недостатнього використання потенціалу інформативної компоненти видобувних комбайнів як мехатронних систем з позиції зменшення питомих енерговитрат на видобуток вугілля та підвищення їх продуктивності. Незадіяні на сьогодні інформаційні потоки всередині видобувних комбайнів як мехатронних систем можна використовувати для автоматизації прийняття рішень. Особливо це актуально для випадку динамічного характеру зміни режимів роботи видобувних комбайнів, коли через брак часу навіть досвідчений оператор приймає неефективне рішення. Це призводить до того, що режими роботи комбайнів є неефективними через людський фактор − крім браку часу на прийняття рішення, рішення про ефективний режим роботи комбайна оператор приймає лише на основі свого досвіду та візуальної інформації. Крім того, людина змушена перебувати в небезпечній зоні біля комбайна для спостереження за його роботою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/153840
Розташовується у зібраннях:Проблеми використання інформаційних технологій в освіті, науці та промисловості : ХIII міжнар. конф. (23–24 листоп. 2017 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
80-84.pdf304,72 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.