Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158847
Назва: Динаміка формування екзогенних процесів у межах Карпат та їхній моніторинг з метою зменшення негативного впливу на екосистеми
Автори: Шестопалов, Максим Володимирович
Ключові слова: ЕКЗОГЕННІ ГЕОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ, ЗСУВИ, ПІДТОПЛЕННЯ, МОНІТОРИНГ, РЕЖИМ, РАЙОН
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Шестопалов М.В.Динаміка формування екзогенних процесів у межах Карпат та їхній моніторинг з метою зменшення негативного впливу на екосистеми:Дипломна робота бакалавра/М.В.Шестопалов.Дніпро,2021.71с.
Короткий огляд (реферат): Відповідно до походження і віку, а також відмінам другорядних рис рельєфу в межах Карпат виділено чотири райони структурно-ерозійного ре- льєфу: низькогірний рельєф північних крайових хребтів, район середньови- сотних хребтів Сколівських Бескид, середньовисотних Скибових Горган і Південно-Покутської височини. За результатами робіт доповнена та уточнена база даних картографічної інформації по окремих видах екзогенних процесів на цій території, проведено її районування за розвитком зсувів.
Опис: Посилення на протязі останніх років прояву екзогенних геологічних процесів, перш за все дуже небезпечних – зсувних, значною мірою ускладни- ло життєдіяльність, підвищило рівень екологічного ризику території та при- вело до погіршення умов експлуатації енергетичних та транспортних систем, руйнування житлових і промислових об'єктів. Розвиток сучасної еколого- геологічної ситуації у межах Карпат ускладнюється. Аномальні за останні роки гідрометеорологічні процеси (опади, повені тощо) суттєво вплинули на верхню зону геологічного середовища. Разом із природними, широкий розви- ток набули техногенні чинники порушення рівноваги породних масивів при видобутку нафти, піщано-гравійної та глиняної сировини, забудові схилів, вирубки лісів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158847
Розташовується у зібраннях:2020-2021 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шестопалов 4.pdf20,46 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.