Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160945
Назва: Визначення ймовірності неповернення кредиту особами, що не мають кредитної історії
Автори: Пістунов, І. М.
Пістунов, М. І.
Ключові слова: кредитна історія;ймовірність неповернення кредиту;аналітична залежність
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Пістунов І. М. Визначення ймовірності неповернення кредиту особами, що не мають кредитної історії / І. М. Пістунов, М .І. Пістунов // Економічний вісник НГУ. – 2014. – №2. – С. 101-108.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається випадки, коли новий клієнт банку не має кредитної історії, а отже важко визначити ймовірність неповернення ним кредиту. Рішення знайдене у створенні комплексу з таких показників як кількість діючих кредитів, кількість випадків, коли позичальник прострочив платіж, кількість іпотек та кредитів під нерухомість, відношення заборгованості по кредитним картам і кредитним лініям до загальної суми кредитних лімітів, відношення щомісячних платежів позичальника до його доходів за місяць. Вищеозначений комплекс було використано для визначення ймовірності неповернення кредиту для клієнтів банку, що вже мають кредитку історію, для якого було знайдена аналітична залежність від місячного доходу позичальника, віку позичальника та кількості утриманців в сім’ї. Достовірність отриманої залежності перевірялась на інших даних клієнтів, що мають кредитну історію, що дозволяє упевнитися, що отримана залежність вірно визначає ймовірність неповернення кредиту для осіб, які не мають кредитної історії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160945
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки та економічної кібернетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
IIiCTYHOB_2.pdf280,89 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.