Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161928
Назва: Про зв'язок германію і фтору у вугільному пласті с1 поля шахти «Cамарська», Україна
Автори: Ішков, Валерій Валерійович
Козій, Євген Сергійович
Чернобук, Олександр Іванович
Козар, Микола Антонович
Стрілець, Олександр Петрович
Ключові слова: германій;вугільний пласт;шахта «Самарська»;токсичні та потенційно токсичні елементи;фтор
Дата публікації: 2022
Видавництво: International Science Group
Бібліографічний опис: Про зв'язок германію і фтору у вугільному пласті с1 поля шахти «Cамарська», Україна / Ішков Валерій Валерійович, Козій Євген Сергійович, Чернобук Олександр Іванович, Козар Микола Антонович, Стрілець Олександр Петрович // Actual problems of learning and teaching methods : the 11th International scientific and practical conference (December 06 - 09, 2022) Vienna, Austria. – Vienna : International Science Group, 2022. – Pp. 142-151.
Короткий огляд (реферат): Актуальність дослідження вмісту германію у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Особливу актуальність виконаним дослідженням надає рішення Ради національної безпеки та оборони України від 16 липня 2021 року «Про стимулювання пошуку, видобутку та збагачення корисних копалин, які мають стратегічне значення для сталого розвитку та обороноздатності держави» та Указ Президента України No306/2021, який вводе в дію це рішення. В цих документах руди германію включені до переліку, що мають стратегічне значення для сталого розвитку та обороноздатності держави. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, аналіз просторового розподілу Ge та F у вугільному пласті с1 поля шахти «Самарська» раніше не виконувався.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161928
Розташовується у зібраннях:Кафедра геології та розвідки родовищ корисних копалин

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Actual-problems-of-learning-and-teaching-methods-143-152.pdf621,2 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.