Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165787
Назва: Дослідження складових внутрішнього потенціалу підприємств гірничозбагачувального комплексу
Інші назви: Дослідження складових внутрішнього потенціалу підприємств гірничозбагачувального комплексу
Автори: Ащеулова, О.М.
Мамайкін, О.Р.
Медяник, В.Ю.
Ключові слова: вугільні шахти, вуглепромисловий регіон, беззбитковість, моделювання, диверсифікація, потенціал, запаси
Дата публікації: 2020
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Ащеулова О.М. Дослідження складових внутрішнього потенціалу підприємств гірничозбагачувального комплексу / О.М. Ащеулова, О.Р. Мамайкін, В.Ю. Медяник // Проблеми системного підходу в економіці, 2020. – № 76. – С. 202-207.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що формування потенціалу технологічних мереж шахт є симбіозом взаємодії факторів рівня концентрації гірничих робіт, стійкості з провітрювання та взаємодії продуктивних потоків підприємства та окремих підсистем шахти (транспорт, дегазація, водовідлив, підйом, породний комплекс). Для встановлення їх впливу на формування даного параметра використано метод статистичного аналізу та встановлено залежність між показником технічного потенціалу та низкою незалежних показників технічного рівня шахти. Отримані аналітичні залежності «внутрішнього потенціалу» базуються на дослідженні співвідношень між даним показником, як результативним, і гірничо-геологічними і технологічними показниками, як факторними. Для дослідження залежностей та отримання регресійного рівняння показника «внутрішній потенціал» використано методи оптимального програмування і прийняття рішень в умовах невизначеності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165787
Розташовується у зібраннях:Кафедра гірничої інженерії та освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
32.pdf243,21 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.