Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166759
Назва: Синтез та дослідження системи автоматичного керування технологічними ланками виробництва біологічного палива
Автори: Павленко, Данило Олегович
Ключові слова: СИНТЕЗ, СИСТЕМА, МЕЛЯСА, ЕТАНОЛ, МЕМБРАНА, ВАКУУМ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬ, ЛМІ
Дата публікації: 26-кві-2024
Видавництво: НТУ Дніпровська політехніка
Бібліографічний опис: Павленко Д. О. Синтез та дослідження системи автоматичного керування технологічними ланками виробництва біологічного палива : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Павленко Данило Олегович – Д.: НТУ «ДП», 2024. – 78 с.
Короткий огляд (реферат): Об'єкт дослідження: Система керування технологічними ланками виробництва біологічного палива, а саме мембранною колоною T-VCMD 1000-2371. Мета роботи: підвищення ефективності керування мембранною вакуумною колоною по каналу «тиск на стороні пермеату (вакууму) – концентрація етанолу в розчині меляси перед мембранним модулем», за рахунок синтезу системи керування. Принцип роботи об’єкту керування полягає в тому, що етанол, розчинений у мелясі, надходить до мембрани і в її порах переходить у газоподібний стан під дією градієнта парціального тиску. При цьому пари етанолу на мембрані переходить крізь пори мембрани і конденсується в зоні пермеату (етанолу). Для стабільної роботи технологічного обладнання система керування має підтримувати декілька основних параметрів на заданому рівні:  сталу температуру меляси на вході в об’єкт в діапазоні від 60 до 80 °С, в залежності від технічних параметрів меляси;  по обидва боки мембрани необхідно підтримувати певний перепад тиску, який залежить від тиску подачі меляси на вхід технологічного об’єкту, та регульованого тиску вакуумної установки зі сторони зони пермеату, номінальний діапазон -0,05…-0,02 кг/см2. Магістерська робота була виконана на основі інформації та результатів кваліфікаційної роботи бакалавра. У роботі було висунуто вимоги до системи керування, виконано синтез системи керування, розраховано параметри регулятора. Розроблено людино-машиного інтерфейс для системи керування та його програмне забезпечення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166759
Розташовується у зібраннях:2023-2024 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
01_151м_22_Павленко_Д_О_-_ОПЗ.pdf7,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.