Моніторинг продуктів на вміст нітратів різнихмереж продовольчих товарів
Resumen
З продуктами харчування у організм людини потрапляють поживні речовини для
подальшої життєдіяльності людини. Харчування забезпечує нормальний розвиток організму,
сприяє профілактиці захворювань, продовженню життя і створює умови для адекватної
адаптації людини до навколишнього середовища. Успішне розв'язання проблеми харчування
залежить від створення умов для виготовлення якісних і безпечних продуктів харчування.
Набір продуктів, необхідний людині на певний період часу розподілятися так: 50% - на
вуглеводи, 20% - білки i 30% - жири. Отже 50% калорій, які ми вживаємо, щоденно
приходиться на вуглеводи. Вуглеводи складають основу наших харчових продуктів, таких,
як свіжі фрукти, овочі, боби, горох, картопля, кукурудза, хліб, вівсяна каша, рис.