Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.authorГорбонос, Єлизавета
dc.date.accessioned2023-01-05T08:42:46Z
dc.date.available2023-01-05T08:42:46Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationГорбонос Є. О. Автоматизація технологічного процесу виробництва морозива : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Горбонос Єлизавета Олександрівна. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 60 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161968
dc.description.abstractОб’єкт дослідження: автоматизація процесу керування збивально- охолоджувальним апаратом – фризером морозива. Предмет дослідження: процес охолодження та збивання вершково- молочної суміші на виробництві морозива. Мета дослідження: підвищення ефективності процесу автоматичного керування температурою під час збивання та охолодження вершково-молочної суміші. Основними методами дослідження використаними для досягнення поставленої мети були: аналіз літературних джерел, декомпозиція, планування експерименту, статистичний аналіз даних, імітаційне моделювання. В роботі проаналізована технологічний процес, структура об’єкта керування та вимоги до його функціонування. На підставі чого сформовані вимоги до апаратного забезпечення системи керування її функціонування та дослідження об’єкта керування. Розроблено структурну схему системи керування на підставі котрої з урахуванням вимог технологічного процесу обрані датчики та виконавчі пристрої системи керування. За результатами аналізу вимог до функціонування системи керування, датчиків та виконавчих пристроїв обрано пристрій керування VIPA 313-5BF13 та його модулі. На підставі обраного апаратного забезпечення розроблено функціональну схему автоматизації системи керування та схему електричну принципову системи керування. В результаті проведених досліджень розроблено план експерименту, за яким отримані експериментальні дані. Використовуючи експериментальні дані та аналіз структури і функціонування об’єкта керування проведена структурна ідентифікація, результатом якої є запропонована модель об’єкта керування у вигляді передавальної функції відповідної аперіодичній ланці першого порядку з запізненням. За результатами параметричної ідентифікації це припущення підтверджено та отримані параметри моделі об’єкта керування. На підставі параметричної та структурної ідентифікації розроблено імітаційну модель об’єкта керування в графічному середовищі Simulink математичного пакету MATLAB. Порівняння даних отриманих на моделі з перевірочними даними показало їх відповідність на 99,38%. Враховуючи аналіз об’єкта керування, його структури і функціонування та відповідність результатів моделювання, встановлено, що отримана модель є адекватною до об’єкта керування. Подальшим напрямком розвитку роботи є використання отриманої моделі об’єкту керування для його дослідження з метою отримання нових закономірностей та розробки на їх підставі нових принципів та методів керування об’єктом які дозволять підвищити ефективність його функціонування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ «Дніпровська політехніка»uk_UA
dc.subjectМОРОЗИВО, КЕРУВАННЯ, ТЕМПЕРАТУРА, ОХОЛОДЖЕННЯ, ХОЛОДОНОСІЙ, МОДЕЛЬ, ПОКАЗНИКuk_UA
dc.titleАвтоматизація технологічного процесу виробництва морозиваuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem