dc.contributor.author | Бесараб, Євгеній | |
dc.date.accessioned | 2023-01-05T12:47:41Z | |
dc.date.available | 2023-01-05T12:47:41Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Бесараб Є. О. Автоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазурі : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Бесараб Євгеній Олександрович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 56 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161987 | |
dc.description.abstract | Об'єкт дослідження: автоматизація процесу керування виробництвом
шоколадної глазурі.
Предмет дослідження: процес конширування шоколадної глазурі.
Мета роботи: підвищення ефективності процесу автоматичного
керування температурою води в охолоджувальній «сорочці» рефайнерконш-
машини за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування.
Основними методами дослідження використаними для досягнення
поставленої мети, були: аналіз літературних джерел, декомпозиція, планування
експерименту, статистичний аналіз даних, імітаційне моделювання.
В кваліфікаційній роботі проведено аналіз технологічного процесу
керування виробництвом шоколадної глазурі та описано принцип роботи
об’єкта керування – рефайнерконш-машини.
Згідно з вимогами до системи керування, було вибрано відповідне
апаратне забезпечення, що включає до себе програмований логічний контролер
VIPA 200V та модуль аналогового вводу/виводу.
Виходячи з опису технологічного процесу і структури об'єкта керування
було прийняте рішення провести активний експеримент.
В результаті проведеної роботи отримана модель об'єкта керування в
графічному середовищі імітаційного моделювання Simulink, ступінь
відповідності якої за нормованим середньоквадратичним відхиленням
становить 86,24%.
Отримана модель об’єкта керування може бути використана для
моделювання об'єкта керування і системи керування в цілому, що дозволить
підвищити точність регулювання. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ «Дніпровська політехніка» | uk_UA |
dc.subject | КЕРУВАННЯ, ШОКОЛАД, ГЛАЗУР, VIPA, КОНТРОЛЕР, ДОСЛІДЖЕННЯ, ІДЕНТИФІКАЦІЯ, РЕГУЛЮВАННЯ | uk_UA |
dc.title | Автоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазурі | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.identifier.udk | 681.5:004.94 | uk_UA |