Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину
Resumen
Об'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним
обладнанням - скребковим холодоагентом маргаринової емульсії типу
ЛМСО˗33.
Об'єкт дослідження – процес охолодження маргаринової емульсії
скребковим холодоагентом маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33.
Предмет дослідження – модель скребкового холодоагенту маргаринової
емульсії типу ЛМСО˗33 з каналом регулювання «тиск маргаринової емульсії на
вході → температура маргарину на виході».
Підсистема керування має підтримувати задану температуру маргарину на
виході в межах діапазону температур 10...14 °С завдяки регулюючим
можливостям тиску маргарину на вході, який може змінюватись в межах
1,2...3,2 МПа. Температура маргарину на виході залежить від технологічних
параметрів випуску продукції.
Для організації економічної роботи скребкового холодоагента
маргаринової емульсії типу ЛМСО-33 забезпечено регульовання потужності
компресорів тиску холодоагенту та маргарину на вході, тобто забезпечено
«інверторний» режим роботи цих компресорів завдяки застосуванню частотних
перетворювачів.
Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель
відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки
підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш
детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою
підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки
програмного забезпечення підсистеми керування