Екологічні аспекти підвищення якості продовольчої продукції в системі АПК
Abstract
Якісні харчові продукти належать до первинної категорії фізіологічних
потреб людини і є гарантом її здоров’я. На початку ХХІ ст. світова продовольча
ситуація свідчить про наявність ризику недоїдання 1 млрд. людей, а систематична
недостатність їжі, яка є причиною підвищення смертності, характерна майже для
20 % населення країн, що розвиваються. Різке загострення сучасного
продовольчого стану викликане значним впливом ряду факторів світового
розвитку, у том числі екологічних й демографічних. Недостатність харчування –
це вагомий негативний фактор екології людини, який може розглядатися як
хвороба цивілізації. Тому своєчасне вирішення питань з цієї проблеми є
надзвичайно актуальним.