Автоматизація процесу керування виготовлення хлібобулочних виробів
Abstract
Об'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним обладнанням виробництва хлібобулочних виробів.
Об'єкт дослідження – підсистема автоматичного керування шафою остаточного вистоювання тіста.
Предмет дослідження – розробка моделі шафи остаточного вистоювання тіста регульованої по каналу температура мікроклімату.
Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування.
Розглянуто техніко-економічного обґрунтування ефективності результатів розробки і впровадження автоматизованої підсистеми керування технологічним обладнанням з виробництва хлібобулочних виробів.
Проведено аналіз небезпечних і шкідливих виробничих чинників, розроблено інженерно-технічні заходи по охороні праці і виконана розрахункова частина.