Аналіз та автоматизація діяльності з використанням OLAP кубу в умовах харчового виробництва
Короткий опис(реферат)
Метою даної кваліфікаційної роботи є аналіз та автоматизація діяльності малого харчового бізнесу з використанням OLAP кубу для покращення рентабельності та ефективності бізнесу. Методи дослідження: моделювання бізнес-процесів за допомогою AllFusion Process Model, створення програмного забезпечення підтримки прийняття рішення за допомогою технології OLAP, створення мір за допомогою спеціалізованої мови програмування DAX, створення візуалізації даних за допомгою Power BI, прогнозування за допомогою моделі SARIMA та методом експоненціального згладжування, принципи об'єктно-орієнтованого програмування на мові Python. Практична цінність отриманих результатів полягає в тому, що використання OLAP кубів для аналізу даних у харчовому виробництві дозволяє керівникам та аналітикам більш ефективно управляти виробничими процесами. Агрегування даних у багатовимірних структурах забезпечує швидкий доступ до інформації для прийняття рішень, що може сприяти зниженню витрат та оптимізації ресурсів.