Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/150582
Назва: Геомеханика взаимодействия анкерной и рамной крепей горных выработок в единой грузонесущей системе
Інші назви: Геомеханіка взаємодії анкерного та рамного кріплення гірничих виробок в єдиній вантажонесучій системі
Автори: Бондаренко, В. И.
Чередниченко, Ю. Я.
Ковалевская, И. А.
Вивчаренко, А. В.
Симанович, Г. А.
Фомичев, В. В.
Ключові слова: геомеханика;геомеханіка;анкерная крепь;рамная крепь;горная выработка;грузонесущая система
Дата публікації: 2010
Видавництво: ЛізуновПрес
Бібліографічний опис: Геомеханіка взаємодії анкерного та рамного кріплення гірничих виробок в єдиній вантажонесучій системі : монографія / В. І.Бондаренко, Ю. Я.Чередниченко, І. А.Ковалевська, Г. А.Симанович. - Дніпропетровськ: ЛізуновПрес, 2010. - 176 с.
Короткий огляд (реферат): Книга присвячена математичному моделюванню за допомогою сучасних комп’ютерних програм процесів взаємодії рамного, анкерного та рамноанкерного кріплення з породним масивом, що оточує підготовчу виробку. Для адекватного реальним умовам відображення усіх основних елементів геомеханічної системи «шаруватий масив-кріплення виробки» наведена низка заходів щодо моделювання і тестування існуючого шаруватого масиву, геометричних параметрів рамного кріплення з реальною конструкцією замка піддатливості, анкерного кріплення та міжрамного огородження. Усі розрахунки виконано по повній діаграмі деформування кожного елемента системи. Виконаний комплекс досліджень напружено-деформованого стану системи при різній структурі масиву та ступеня дії послаблюючих породу факторів. Також визначений стан системи при декількох варіантах сполучення анкерного та рамного кріплення, його номера СВП, форми виробки тощо. Обґрунтована багатофакторним обчислювальним експериментом та перевірена у шахтних умовах технологія побудови єдиної ресурсозберігаючої вантажонесучої системи з рамного та анкерного кріплення, яка характеризується саморегуляцією навантаження на окремі елементи. Монографія може бути корисною для наукових співробітників проектних і науково-дослідних інститутів гірничодобувної галузі, інженерно-технічних працівників шахт і виробничих об’єднань, а також студентів гірничих вищих навчальних закладів і факультетів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/150582
Розташовується у зібраннях:Кафедра гірничої інженерії та освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Геомеханика взаимодействия крепей.pdf6,4 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.