Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/150991
Назва: Відображення категорії оцінки в сучасній фразеології
Автори: Ганжа, С. А.
Онищенко, Г. А.
Ключові слова: теорія оцінки;аксіологія;класифікація категорії оцінки фразеологізмів;чуттєва оцінка;інтелектуальна оцінка;естетична оцінка;політична оцінка;соціальна оцінка;морально-етична оцінка;ідеологічна оцінка;трансформація фразеологізмів;теория оценки;аксиология;классификация категории оценки фразеологизмов;чувственная оценка;интеллектуальная оценка;эстетическая оценка;политическая оценка;социальная оценка;морально-этическая оценка;идеологическая оценка;трансформация фразеологизмов
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Ганжа С. А. Відображення категорії оцінки в сучасній фразеології / С. А. Ганжа, Г. А. Онищенко // Дослідження з лексикології і граматики української мови : зб. наук. праць / за ред. проф. І. С. Попової. – Дніпропетровськ: Видавець Біла К. О., 2016. – Вип. 17. – С. 34 – 40.
Короткий огляд (реферат): У статті увагу зосереджено на теорії оцінки в українському мовознавстві, зокрема - на вісвітленні типології оцінок у фразеології, побудованої на врахуванні специфіки застосування аксіологічних шкал; запропановано можливі варіанти класифікації категорії оцінки. Цю проблему розглянуто на прикладі епістолярного дискурсу.
В статье внимание сосредоточено на теории оценки в украинском языкознании, в частности - на изучении типологии оценок в фразеологии, построенной на учете специфики использования аксиологических шкал; предложен возможный вариант классификации категории оценки. Эта проблема рассмотрена на примере эпистолярного дискурса.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/150991
Розташовується у зібраннях:Кафедра філології та мовної комунікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
категорія оцінки.pdf270,45 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.