Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/151610
Назва: Специфіка перекладу термінів у сфері комп’ютерних технологій (на матеріалі англійської та німецької мов)
Автори: Рибалка, Олег Андрійович
Ключові слова: терміни сфери комп’ютерних технологій, способи перекладу, еквівалентність.
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Рибалка О. А. Специфіка перекладу термінів у сфері комп’ютерних технологій (на матеріалі англійської та німецької мов): дипломна робота маг. - Дніпро 2018. - 84 с.
Короткий огляд (реферат): Об’єктом дослідження є терміни сфери комп’ютерних технологій. Мета роботи полягає у виявленні та порівнянні на основі наукового дослідження особливостей відтворення українською мовою комп’ютерних термінів у англійській та німецькій науково-технічній літературі. Набір методів дослідження заданий загальним напрямком роботи включає в себе: стилістичний аналіз, описовий та порівняльний методи. У вступі описується проблематика та завдання, які необхідно вивчити для досягнення мети даного дослідження. Теоретична частина містить в собі аналіз українських та іноземних джерел, присвячених особливостям творення термінів сфери комп’ютерних технологій. В практичній частині розглядається аналіз особливостей перекладу комп’ютерних термінів в англійській та німецькій мовах. Наукова новизна дослідження полягає у тому, що подається порівняльний аналіз англійських та німецьких комп’ютерних термінів; пропонуються зразки перекладу із власної практики для практичного застосування. Практична цінність дослідження полягає в можливості застосування його результатів у лекційних та семінарських заняттях за стилістикою, загальним і порівняльним мовознавством на лінгвістичних факультетах. Крім того, можливе використання результатів дослідження з даної теми в лекційних курсах з перекладознавства та студентських конференціях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/151610
Розташовується у зібраннях:Кафедра перекладу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рыбалко О. Диплом.pdf953,41 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.