Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/151955
Назва: Охорона підготовчих виробок, що використовують повторно, в умовах антрацитових шахт
Автори: Солодянкін, О. В.
Дудка, І. В.
Терещук, Р. М.
Григор’єв, О. Є.
Ключові слова: антрацитовая шахта;антрацитова шахта;деформационный процесс;деформаційний процес;охорона підготовчих виробок;охрана подготовительных выработок;очистные работы;очисні роботи;техніко-економічні показники;технико-экономические показатели;угольная промышленность Украины;вугільна промисловість України;шахта "Партизанська";шахта "Партизанская"
Дата публікації: 2017
Видавництво: Видавництво НГУ
Бібліографічний опис: Охорона підготовчих виробок, що використовують повторно, в умовах антрацитових шахт : монографія / О. О. Є.Григор'єв; М-во освіти і науки України, Держ. вищий навч. заклад "Нац. гірн. ун-т". - Дніпро : НГУ, 2017. - 161 с.
Короткий огляд (реферат): Присвячено вирішенню актуального науково-технічного завдання щодо обґрунтування параметрів кріплення та охоронних конструкцій виїмкових виробок при суцільній системі розробки в умовах глибоких антрацитових шахт. Досліджено геомеханічні процеси, що відбуваються в виїмкових виробках у зоні впливу очисних робіт. Наведено результати комплексних натурних і чисельних досліджень, спрямованих на адекватну оцінку зовнішніх факторів у розглянутих умовах і обґрунтовано вибір технологічних параметрів. Розроблено рекомендації щодо переходу до безціликової системи розробки на шахтах ДП «Антрацит» з обґрунтуванням параметрів способу охорони і систем кріплення підготовчих виробок з їх повторним використанням. Матеріал монографії може бути використаний науковими та інженерно-технічними працівниками, які займаються питаннями стійкості виробок у зоні впливу очисних робіт, а також аспірантами, докторантами та студентами гірничих спеціальностей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/151955
ISBN: 978-966-350-665-4
Розташовується у зібраннях:РВВ-2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монографія_Солодянкін.pdf6,19 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.