Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/152126
Назва: | Аналіз впливу різноманітних факторів на процес флокуляції частинок |
Автори: | Олійник, М. О. Татаринов, Ф. Г. |
Ключові слова: | екологія;процес флокуляції;ефективність процесу флокуляції |
Дата публікації: | 2012 |
Бібліографічний опис: | Олійник М. О. Аналіз впливу різноманітних факторів на процес флокуляції частинок / М. О. Олійник, Ф. Г. Татаринов // Збагачення корисних копалин: Наук.-техн. зб. – 2012. – Вип. 50(91). – С. 218-223 |
Короткий огляд (реферат): | Виконано аналіз факторів, що впливають на процес флокуляції. Показано, що на швидкість і ефективність процесу флокуляції впливають характеристики дисперсної системи: концентрації дисперсної фази. складу дисперсійного середовища, властивостей його поверхні, розчинених у воді домішок і умов проведення процесу: перемішування, послідовність введення коагулянтів і флокулянтів та ін., а також характеристик флокулянта: природи і концентрації полімеру, молекулярної маси, хімічного складу і гідродинамічних розмірів макромолекул. Выполнен анализ факторов, влияющих на процесс флокуляции. Показано, что на скорость и эффективность процесса флокуляции влияют характеристики дисперсной системы: концентрация дисперсной фазы. Состав дисперсионной среды, свойства ее поверхности, растворенных в воде примесей и условий проведения процесса: перемешивание, последовательность введения коагулянтов и флокулянтов и др., а также характеристик флокулянта: природы и концентрации полимера, молекулярной массы, химического состава и гидродинамических размеров макромолекул. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/152126 |
Розташовується у зібраннях: | ЗКК, 2012 рік, №50(91), присвячений 85-річчю кафедри збагачення корисних копалин Донецького національного технічного університету |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
37.pdf | 338,5 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.