Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/1525
Назва: До історії міста через історію його мешканців
Автори: Колісник, Д. В.
Ключові слова: історія Дніпродзержинська;краєзнавство;Кам'янське
Дата публікації: 2008
Бібліографічний опис: Колісник Д.В. До історії міста через історію його мешканців// Історія і культура Придніпров'я: Невідомі та маловідомі сторінки: Науковий щорічник.- 2008.- С. 185-186.- Рец. на кн. : Яценко Л. Дух ушедшей єпохи: Каменское-Днепроджержинск 1917-1953 годы : воспоминания, очерки, документы / Л. Яценко, А. Слоневский. - Днепродзержинск, 2007. - 372 с.
Короткий огляд (реферат): Минулого року краєзнавча бібліотека Дніпропетровщини поповнилася унікальним у своєму роді виданням – такою собі «живою» історією Дніпродзержинська (колишнього Камя’нського), одного з найбільших міст нашої області. Автори книги «Дух минулої епохи» – відомий дніпродзержинський журналіст і публіцист Олександр Слоневський та один з кращих істориків міста Людмила Яценко, яка, на жаль, не дожила до виходу в світ їхнього спільного творіння. Справжній, не кон’юнктурний і незаіделогізований патріотизм та любов до своєї «малої батьківщини» відчуваються на кожній сторінці цього видання, яке з’явилося не з приводу чергового ювілею або пам’ятної дати, а стало результатом тривалої самовідданої роботи двох ентузіастів. До того ж книга О. Слоневського та Л. Яценко є першим поглядом на складну історію Кам’янського – Дніпродзержинська, відмінним від «канонічної» радянської версії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/1525
Розташовується у зібраннях:ІКПНМС, 2008 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
24.pdf184,52 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.