Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/1534
Назва: «Емансипація» бально-маскарадної культури Катеринослава на зламі ХІХ - ХХ століть
Автори: Утєшева, Г. В.
Ключові слова: історія Катеринослава;бальна культура;побут дворян
Дата публікації: 2008
Бібліографічний опис: Утєшева Г.В.«Емансипація» бально-маскарадної культури Катеринослава на зламі ХІХ - ХХ століть / Г. В. Утєшева // Історія і культура Придніпров’я. Невідомі та маловідомі сторінки: Науковий щорічник. – Дніпропетровськ : Національний гірничий університет, 2008. – Вип. 5. – С. 147-154.
Короткий огляд (реферат): Бальна культура належить до числа мало вивчених галузей історії України. Між тим — це найцікавіша та найяскравіша сторінка минулого. Радянських дослідників завжди в першу чергу приваблювали явища епохальні, які залишили в історії помітний слід, зіграли значну роль у становленні вітчизняної культури, сприяли вихованню народних мас. Бали відносились до числа ―імпортованих‖ елементів західної культури, які водночас стали важливим структурним елементом дворянського побуту. Це, певно й призвело до того, що про бальну культуру не згадували довгі десятиліття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/1534
Розташовується у зібраннях:ІКПНМС, 2008 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
16.pdf187,45 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.