Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/155889
Назва: Підвищення товарообігу шляхом прогнозування продажів атпеки з урахуванням сезонності
Інші назви: ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА кваліфікаційної роботи бакалавра студента Череватого Кирила Дмитровича напряму підготовки 124 "Системний аналіз"
Автори: Череватий, Кирило
Ключові слова: динамічний ряд;статистичні характеристики;згладжування;випадковий попит;сезонний індекс;кореляційна функція;спектральна густина
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр напряму підготовки 124 Системний аналіз, НТУ "Дніпровська політехніка", м. Дніпро, 2020 р. Практичне значення роботи полягає в розроблені рекомендацій що до вибору методу та коефіцієнта (вікна) згладжування. Визначення граничної точності прогнозування. На результатах аналізу автокореляційної функції показано на який термін можливе прогнозування.
Опис: Об'єкт дослідження - динаміка продажів фармацевтичних препаратів в роздрібних і дрібнооптових аптеках на внутрішньому ринку України. Мета дослідження - прогноз динаміки роздрібного ринку лікарських засобів з урахуванням сезонних змін купівельного попиту на підставі яких з'являється можливість розробити метод управління запасами, який забезпечує одночасне збільшення оборотності і прибутку . У аналітичному розділі здійснено аналіз сучасних методів прогнозування, особливості їх застосування. Показані особливості динаміки реалізації 9 груп лікарських препаратів, показані особливості та зв’зок темпів реалізації з сезонними захворюваннями. Розглянуті дані за 3 роки. У спеціальному розділі виконано аналіз динамічних рядів продажів, отримані їх основні статистичні характеристики. Проведене прогнозування річного об’єму реалізації препаратів, дана оцінка точності річного прогнозу. Виконане прогнозування реалізації препаратів на 1-3 тижні з урахуванням сезонності та без урахування сезонності. Отримані результати дозволили зробити висновок про необхідність урахування сезонних індексів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/155889
Розташовується у зібраннях:Кафедра системного аналізу і управління

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Череватий_напр124(СистемныйАнализ).pdf218,63 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.