Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/157486
Назва: Обґрунтування параметрів буропідривних робіт при підготовці запасів руди Переверзівського родовища в умовах ПрАТ «Запорізький ЗРК»
Автори: Рось, А. В.
Кононенко, М. М.
Ключові слова: буропідривні робіти;проведення виробок;емульсійна вибухова речовина
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Підземна розробка родовищ твердих корисних копалин, в більшості випадків, супроводжується використанням буропідривного способу проведення гірничих виробок, що пов'язано з високою міцністю порід, яка перевищує 120 МПа. Сама ж швидкість проведення виробок залежить від правильного складання і розрахунку паспортів буропідривних робіт (БПР). Аналіз існуючих алгоритмів складання паспортів БПР показав, що недоліком є відсутність універсальності та автоматизації основних етапів при проектуванні і, як наслідок, занижені техніко-економічних показників. Високопродуктивне гірниче обладнання та різні методики виконання БПР не принесуть істотного ефекту без розробки паспортів БПР з раціональним розташуванням шпурів у вибої в автоматизованому режимі. Гірничопрохідницька техніка, що серійно випускається вітчизняними виробниками, не відповідає сучасним вимогам та істотно поступається за технічним рівнем закордонним аналогам, а імпортне високопродуктивне обладнання, яке застосовується рудними шахтами України, вимагає розкриття фактичних її можливостей через застосування більш сучасних підходів у складанні паспортів БПР, що повинні враховувати характеристики емульсійної ВР.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/157486
Розташовується у зібраннях:Кафедра гірничої інженерії та освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рось Кононенко.pdf239,86 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.