Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158827
Назва: Дослідження та синтез системи автоматичного керування витратами газу у газопроводі мартенівської печі
Автори: Ужва, Олександр
Ключові слова: синтез системи автоматичного керування;імітаційна модель;витрати газу;мартенівська піч
Дата публікації: 15-вер-2021
Видавництво: НТУ «Дніпровська політехніка»
Бібліографічний опис: Ужва О. І. Дослідження та синтез системи автоматичного керування витратами газу у газопроводі мартенівської печі : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Ужва Олександр Ігорович. – Д.: НТУ «ДП», 2020. – 84 с.
Короткий огляд (реферат): Об'єкт розробки – система автоматичного управління витратами коксувального газу на ділянці газопроводу мартенівської печі. Предмет розробки – алгоритм автоматичного керування витратами газу у газопроводі мартенівської печі та програмне забезпечення, що його реалізує. Зроблений аналіз мартенівської печі як об’єкта автоматизації та за його результатами сформовані вимоги щодо якості функціонування системи автоматичного керування витратами газу у газопроводі мартенівської печі. Проведено розрахунок параметрів ПІД-регулятора за методом синтезу системи автоматичного керування Зіглера-Нікольса з коригуванням загального коефіцієнта підсилення регулятора на основі вимог щодо якості функціонування системи автоматичного керування. За допомогою створеної імітаційної моделі системи автоматичного керування витратами газу у газопроводі мартенівської печі проведений обчислювальний експеримент, що підтвердив якість функціонування системи автоматичного керування за умови імітування реальних умов роботи мартенівської печі. Із використанням SCADA-програми Zenon створено програмне забезпечення системи автоматичного керування та людино-машинного інтерфейсу з перевіркою коректності його функціонування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158827
Розташовується у зібраннях:2020-2021 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Квал_робота_маг_Ужва.pdf3,93 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.