Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/159021
Назва: Розробка програми для прогнозування цін на ринку дорогоцінних металів
Інші назви: Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи бакалавра студента Шарлаєва Єгора Євгеновича спеціальності 124 - Системний аналіз
Автори: Шарлаєв, Єгор
Ключові слова: ПРОГНОЗУВАННЯ;АНАЛІЗ;часовий ряд
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Мета дослідження: отримання прогнозу цін біржових котирувань в умовах приближених до реального часу за рахунок розробки відповідного програмного забезпечення.
Практична цінність роботи обумовлена тенденцією використання штучного інтелекту на фінансових ринках та товарних біржах для підвищення прибутку та мінімізації збитків і впливу когнітивних спотворень на прийняття рішень.
Опис: Предмет дослідження: розробка і програмна реалізація алгоритму аналізу і прогнозування часових рядів цін на ринку дорогоцінних металів. Мета дослідження: отримання прогнозу цін біржових котирувань в умовах приближених до реального часу за рахунок розробки відповідного програмного забезпечення. Методи дослідження та апаратура: статистичні методи аналізу часових рядів, мова програмування Python. Економічна ефективність: очікується позитивною завдяки розробці ПЗ, яке дозволяє розв'язати задачу прогнозу ціни металу протягом дня і якісно обґрунтувати відповідні рішення. В інформаційно-аналітичному розділі наведено: проблематику вирішення задачі прогнозу, та підхід щодо прогнозування адекватної моделі . У спеціальному розділі розроблена програмна реалізація моделі прогнозування ціни біржової цінності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/159021
Розташовується у зібраннях:2020-2021 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_бак_спец124_Шарлаев.pdf170,43 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.