Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/159240
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вознюк, Андрій | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-09T15:05:45Z | - |
dc.date.available | 2021-10-09T15:05:45Z | - |
dc.date.issued | 2020-12-11 | - |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/159240 | - |
dc.description.abstract | Для сучасних споживчих ринків створення мережевих структур являє собою мегатренд, що охоплює усі сфери послуг громадського харчування. Особливо це притаманне кав’ярням третьої хвилі, що пропонують послуги певного високого стандарту, конкурують технологією і культурою споживання кави уздовж закладів своєї мережі | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.title | Стратегія просування споживчих послуг мережевого підприємства | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 2020 рік випуску 075 маркетинг Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Вознюк димплом.pdf | 1,6 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.