Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/159912
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСіданченко, В. В.-
dc.contributor.authorГусєв, О. Ю.-
dc.date.accessioned2022-01-14T09:44:45Z-
dc.date.available2022-01-14T09:44:45Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСіданченко В. В. Фрактальний підхід до оцінки і прогнозу хімічного складу чавуну на випуску доменної печі / В. В. Сіданченко, О. Ю. Гусєв // Молодь: наука та інновації : матеріали 9-ої всеукр. наук.-техн. конф. студентів, аспірантів і молодих учених, м. Дніпро, 11-12 листопада 2021 р. – Дніпро : НТУ ДП, 2021.- С. 367-368uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/159912-
dc.description.abstractХарактерні особливості доменного виробництва зумовлюють необхідність проведення досліджень властивостей часових рядів, якими представлені результати хімічного аналізу чавуну на випуску [1]. Дана робота передбачає обґрунтування гіпотези про фрактальний (самоподібний) характер часових рядів, якими представлені результати хімічного аналізу чавуну на випуску, а також розробку модифікованого алгоритму калманівської фільтрації для оцінки та прогнозу реальних даних. Аналіз часових рядів на самоподібність виконувався на основі реальних даних про вміст кремнію в чавуні, отриманих у різні часові періоди на доменній печі №3 (ДП-3) Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (ММК) за допомогою показника Херста «Н».uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ ДПuk_UA
dc.subjectчавунuk_UA
dc.subjectдоменна пічьuk_UA
dc.subjectхімічний складuk_UA
dc.subjectдоменне виробництвоuk_UA
dc.titleФрактальний підхід до оцінки і прогнозу хімічного складу чавуну на випуску доменної печіuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.udk004.9uk_UA
Розташовується у зібраннях:Секція 11 – Кіберфізичні та інформаційно-вимірювальні системи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези_Сіданченко.pdf650,76 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.