Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160189
Назва: Удосконалення пристрою для турбулізації потоку промивальної рідини при бурінні нафтових і газових свердловин
Автори: Ткаченко, Євгеній Ярославович
Ключові слова: ЦЕМЕНТУВАННЯ СВЕРДЛОВИН, ТУРБУЛЕНТНИЙ РЕЖИМ, ЦЕНТРАТОР, ТУРБУЛІЗАТОР
Дата публікації: січ-2022
Видавництво: НТУ "Дніпровська політехніка"
Бібліографічний опис: Кваліфікаційна робота
Короткий огляд (реферат): Мета роботи – проаналізувати сучасні конструкції для центрації обсадної колони і турбулізації висхідного потоку цементного розчину та досвід їх застосування, а також розробити рекомендації з їх удосконалення.
Опис: Новизна отриманих результатів – розглянуто способи цементування свердловин, елементи оснастки обсадних колон, проаналізовано загальні положення про турбулізацію висхідного потоку цементного розчину, досліджені сучасні конструкції турбулізаторів. Практичні результати – розроблено рекомендації із удосконалення конструкцій засобів для турбулізації висхідного потоку цементного розчину. Результати роботи можуть бути використані в діяльності організації з буріння і свердловин на нафту і газ для цементування обсадних колон. Впровадження запропонованої удосконаленої конструкції центратора-турбулізатора окрім технологічних переваг приносить певну економічну ефективність. Практична значимість – розробка удосконаленої конструкції центратора-турбулізатора висхідного потоку цементного розчину. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри нафтогазової інженерії та буріння НТУ «Дніпровська політехніка» в галузі спорудження нафтогазових свердловин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160189
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом Ткаченко.pdfКваліфікаційна робота1,62 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.