Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160190
Назва: Інтенсифікація процесу руйнування гірських порід за допомогою високочастотних коливань
Автори: Разумних, Сергій Владиславович
Ключові слова: КЛЮЧОВІ СЛОВА: ВІБРОУДАРНИК, ПНЕВМОУДАРНИК, ГІДРОУДАРНИК, РУЙНУВАННЯ, ШВИДКІСТЬ РУЙНУВАННЯ.
Дата публікації: січ-2022
Видавництво: НТУ "Дніпровська політехніка"
Бібліографічний опис: Кваліфікаційна робота
Короткий огляд (реферат): Мета роботи: інтенсифікація процесу руйнування гірських порід за допомогою високочастотних коливань.
Опис: Задачі роботи: розробити рекомендації з інтенсифікації процесу руйнування гірських порід за допомогою високочастотних коливань. Предметом дослідження є руйнування гірських порід за допомогою коливань конструкція та принцип дії інструменту, об’єктом дослідження – процес буріння віброударниками. Практичне значення полягає в застосуванні рекомендацій та запропонованого пристрою для поліпшення ефективності проведення буріння. В роботі розглянуто різновиди віброударного руйнування на процес буріння. Запропоновано рекомендації які дозволяють забезпечувати підвищення ефективності руйнування породи та методику керування параметрами ударної машини. Розрахована економічна ефективність проведення буріння з цим пристроєм, яка складає 480 625 грн на рік. Висвітлені питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. У процесі написання роботи проводилися літературні дослідження; аналіз шкідливих і небезпечних факторів і заходи для їхнього попередження; кошторисно-фінансові розрахунки. Дипломна робота виконана в текстовому редакторі за допомогою комп’ютерних програм.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160190
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Разумних-диплом.pdfКваліфікаційна робота1,52 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.