Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160494
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Коротич, А. Д. | |
dc.contributor.author | Славінський, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2022-06-23T11:04:46Z | |
dc.date.available | 2022-06-23T11:04:46Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Коротич А. Д. Автоматизація виробництва твердих сирів / Коротич А. Д., Славінський Д. В. // Тиждень студентської науки - 2022 : матеріали 77 студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 16-20 травня 2022 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2022. – С. 369-371. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160494 | |
dc.description.abstract | Твердий сир – їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями, відокремленні сироватки з подальшою обробкою згустку та витримкою від трьох місяців до трьох і більше років. Виготовлення твердого сиру є багатостадійним процесом. Основні стадії: підготовка молока знежирення та пастеризація; вурдження – додавання молочнокислої або сичужною закваски; відділення сироватки; пресування – з'єднання сирних зерен в монолітний шматок, а також вичавлювання залишків сироватки; соління; дозрівання (визрівання), при якому всі складові частини сирної маси піддаються глибоким змінам, внаслідок яких формуються специфічний смак, аромат сиру, його консистенція і рисунок. Важливою особливістю твердих сичужних сирів, виготовлених за традиційною технологією, є придатність їх до тривалого зберігання. | |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво НТУ "ДП" | uk_UA |
dc.subject | твердий сир | uk_UA |
dc.subject | математична модель | uk_UA |
dc.subject | автоматизація процесів виробництва | uk_UA |
dc.title | Автоматизація виробництва твердих сирів | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | СЕКЦІЯ - АВТОМАТИЗАЦІЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНІ СИСТЕМИ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
zvit-2022-369-371.pdf | 332,43 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.