Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161667
Назва: Розподіл напружень на пластично-пружному контакті стружка-лезо
Інші назви: Stress distribution along the plastic-elastic blade-to-chip contact area
Автори: Кравченко, Ю. Г.
Пацера, С. Т.
Ключові слова: дотичні і нормальні напруження;площина зсуву;передній кут;кут тертя-зсуву
Дата публікації: 2021
Видавництво: Видавництво НТУ "ДП"
Бібліографічний опис: Кравченко Ю. Г. Розподіл напружень на пластично-пружному контакті стружка-лезо / Ю. Г. Кравченко, С. Т. Пацера // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2021. – № 66. – С. 140-153.
Короткий огляд (реферат): Методика дослідження полягає у застосуванні нової розрахункової схеми рівноваги стру- жки і вводу постійного значення коефіцієнта тертя-зсуву в площині зсуву для окремих групп сталей. Вихідною базою для визначення параметрів формули показника і відповідних напружень служить розроблена система рівнянь емпіричних залежностей дотичної , радіальної, осьової складових сили різання від глибини, подачі, швидкості різання при певних передньому куті, радіусі при вершині, величині зносу по задній поверхні з напрацьованими показниками степені, коефіцієнтом розмірної пропорційності і поправковими коефіцієнтами на марку оброблюваного матеріалу та на умови різання. Рішення складається з двох розділів: - визначення показника степені і максимального значення функції розподілу нормальних напружень; - визначення дотичних напружень пластичного контакту на передній поверхні. Вивід формули показника залежності ґрунтується за умови рівноваги стружки під дією результуючих сил та моментів сил зі сторони площини зсуву та зі сторони передньої поверхні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161667
Розташовується у зібраннях:Збірник наукових праць НГУ. - 2021. - № 66

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
16.pdf467,83 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.