Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161690
Назва: Критерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостями
Інші назви: Criteria for amber quality assessment basing on the principle of comparison with consumer properties
Автори: Баранов, П. М.
Сливна, О. В.
Шевченко, С. В.
Кірін, Р. С.
Ключові слова: бурштин;критерії якості;споживчі властивості;декоративні властивості;інклюзи;принцип сумісності
Дата публікації: 2021
Видавництво: Видавництво НТУ "ДП"
Бібліографічний опис: Критерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостями / П. М. Баранов, О. В. Сливна, С. В. Шевченко, Р. С. Кірін // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2021. – № 67. – С. 125-135.
Короткий огляд (реферат): Мета. Ознайомлення з новою методикою оцінки якості бурштину-сирцю на основі принципу порівняння властивостей сировини зі споживчими властивостями виробів. Методика. В роботі використані загальнонаукові та спеціальні методи дослідження –теоретичні (аналіз, узагальнення, порівняння), гемологічні та економічні. Основна частина роботи базується на практичних результатах раніше виконаних досліджень та експертних оцінок. Результати. Показано, що бурштин є одним з найпоширеніших каменів насамперед у декоративно-прикладному мистецтві та ювелірній галузі. Сучасний ринок сформував споживчий попит на вироби з бурштину від бус і художнього різьблення до колекційних зразків і приладів інтер'єру. До кожного виду виробів пред'явлені свої варіації властивостей і, перш за все, це форма, розмір, колір, прозорість, естетичні ефекти, унікальність, рідкість, якість обробки та ін. Таким чином сформовані індивідуальні споживчі властивості для кожного виду виробів, які за сукупністю естетичних якостей забезпечують певну вартість товару.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161690
Розташовується у зібраннях:Збірник наукових праць НГУ. - 2021. - № 67

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13.pdf561,01 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.