Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161694
Назва: Імітаційна модель пристрою для автоматичної оптимізації орієнтації в просторі сонячної батареї
Інші назви: Simulation model of device for automatic orientation optimization in solar battery space
Автори: Ужеловський, А. В.
Ужеловський, В. О.
Ткачов, В. С.
Кравець, Г. В.
Ключові слова: сонячна електростанція;система оптимального керування;сонячний трекер;актуатор;імітаційна модель
Дата публікації: 2021
Видавництво: Видавництво НТУ "ДП"
Бібліографічний опис: Імітаційна модель пристрою для автоматичної оптимізації орієнтації в просторі сонячної батареї / А. В. Ужеловський, В. О. Ужеловський, В. С. Ткачов, Г. В. Кравець // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2021. – № 67. – С. 179-188.
Короткий огляд (реферат): Мета. Розробка імітаційної моделі автоматичної системи оптимального регулювання положення сонячних панелей у просторі, що забезпечує, за рахунок стеження за Сонцем, підвищення рівня енергетичної ефективності технологічного процесу виробництва електричної енергії, врахування збурюючих впливів та здешевлення вартості виробництва електроенергії у порівнянні з використовуємими зараз альтернативними методами. Методика досліджень. Нехтуючи незначною інерційністю перетворювача і сонячної панелі у даній роботі застосована методика поліноміальної апроксимації другого порядку що відображає обернену параболу. Результати досліджень. У зв’язку з значною інерційністю об’єктів технологічного процесу, який прив’язаний до регіональних умов руху сонця протягом доби та пори року, в імітаційній моделі прийняті допущення, що в загальному випадку не виплавають на отримані результати дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161694
Розташовується у зібраннях:Збірник наукових праць НГУ. - 2021. - № 67

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf473,08 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.