Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161823
Назва: | Дослідження у вихровій установці сушіння, доподрібнення та видалення із залізного сурику хлоровмісних домішок |
Інші назви: | Research in the vortex installation drying, grinding and removal of chlorine-containing impurities from iron oxide |
Автори: | Чеберячко, І. М. Кириченко, Є. О. Чеберячко, Ю. І. Трофимова, О. П. Шустов, О. О. |
Ключові слова: | вихрова установка;залізний сурик;сушіння;подрібнення;сепарація;збагачення;хлоровмісні речовини;шкідливі домішки |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Видавництво НТУ "ДП" |
Бібліографічний опис: | Дослідження у вихровій установці сушіння, оподрібнення та видалення із залізного сурику хлоровмісних домішок / І. М. Чеберячко, Є. О. Кириченко, Ю. І. Чеберячко, О. П. Трофимова, О. О. Шустов // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2022. – № 68. – С. 95-102. |
Короткий огляд (реферат): | На експериментальній установці отримані оптимальні параметри її роботи, які дають можливість визначити механізм переміщення вологи всередині частинок концентрату і її випаровування та видалення з нього в навколишнє середовище шкідливих домішок. Представлені результати поєднання операцій здрібнення твердої фази та її сушки у вихровому потоці з наступною витримкою залізного сурику в бункері при сталих температурах. Графічно представлені результати впливу температури термообробки у вихровому апарату на ступінь видалення хлоровмістних речовин із залізного сурику. Доведено, що у процесі доподрібнення у вихровому апараті при пилоуловлюванні у циклонах готового продукту та витримці його в бункерах при сталій температурі з’являться можливість збереження характерного термодинамічного стану залізного сурика при якому стимулюються масообміні міжфазні процеси при взаємодії часток, що сприяє активному виділенню з нього хлоровмістних домішок. Визначені оптимальні температури та час витримки залізного сурику в бункерах готового продукту, що зменшує в ньому вміст хлоровмісних домішок та покращує його якість. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161823 |
Розташовується у зібраннях: | Збірник наукових праць НГУ. - 2022. - № 68 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
10.pdf | 442,15 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.