Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161823
Назва: Дослідження у вихровій установці сушіння, доподрібнення та видалення із залізного сурику хлоровмісних домішок
Інші назви: Research in the vortex installation drying, grinding and removal of chlorine-containing impurities from iron oxide
Автори: Чеберячко, І. М.
Кириченко, Є. О.
Чеберячко, Ю. І.
Трофимова, О. П.
Шустов, О. О.
Ключові слова: вихрова установка;залізний сурик;сушіння;подрібнення;сепарація;збагачення;хлоровмісні речовини;шкідливі домішки
Дата публікації: 2022
Видавництво: Видавництво НТУ "ДП"
Бібліографічний опис: Дослідження у вихровій установці сушіння, оподрібнення та видалення із залізного сурику хлоровмісних домішок / І. М. Чеберячко, Є. О. Кириченко, Ю. І. Чеберячко, О. П. Трофимова, О. О. Шустов // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2022. – № 68. – С. 95-102.
Короткий огляд (реферат): На експериментальній установці отримані оптимальні параметри її роботи, які дають можливість визначити механізм переміщення вологи всередині частинок концентрату і її випаровування та видалення з нього в навколишнє середовище шкідливих домішок. Представлені результати поєднання операцій здрібнення твердої фази та її сушки у вихровому потоці з наступною витримкою залізного сурику в бункері при сталих температурах. Графічно представлені результати впливу температури термообробки у вихровому апарату на ступінь видалення хлоровмістних речовин із залізного сурику. Доведено, що у процесі доподрібнення у вихровому апараті при пилоуловлюванні у циклонах готового продукту та витримці його в бункерах при сталій температурі з’являться можливість збереження характерного термодинамічного стану залізного сурика при якому стимулюються масообміні міжфазні процеси при взаємодії часток, що сприяє активному виділенню з нього хлоровмістних домішок. Визначені оптимальні температури та час витримки залізного сурику в бункерах готового продукту, що зменшує в ньому вміст хлоровмісних домішок та покращує його якість.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161823
Розташовується у зібраннях:Збірник наукових праць НГУ. - 2022. - № 68

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf442,15 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.