Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161970
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дмухівський, Мирослав | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-05T10:39:52Z | - |
dc.date.available | 2023-01-05T10:39:52Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Дмухівський М. І. Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Дмухівський Мирослав Ігорович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 96 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161970 | - |
dc.description.abstract | Об'єкт розробки – система автоматичного керування процесом виробництвом яблучного соку. Об'єкт дослідження – пастеризатор яблучного соку типу TG˗UHT. Предмет дослідження – здійснити структурну і параметричну ідентифікацію та визначити математичну модель об'єкта. Підсистема керування має підтримувати задану температуру пастеризованого яблучного соку в межах діапазону температур 90...110 °С завдяки регулюючим можливостям витратам перегрітої пари. Тиск перегрітої пари може змінюватись в межах 1,45…4,7 кг/см2 а в витрати перегрітої пари можуть змінюватись в межах 0,9…1,7 кг/с. Тиск соку на виході з пастеризатора 5,5…6,5 кг/см2. Номінальні значення параметрів пастеризації яблучного соку залежить від поточних технологічних параметрів розливу яблучного соку. Джерелом перегрітої пари є парогенератор, який входить до складу базового технологічного обладнання. Парогенератор має автоматичну підсистему керування. З метою побудови підсистеми керування за обраним каналом керування, було проведено активний експеримент для визначення параметрів передавальної функції об’єкту керування – пастеризатору TG˗UHT. Для цього було обрано один із головних каналів - «витрати перегрітої пари → температура пастеризованого соку». Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ «Дніпровська політехніка» | uk_UA |
dc.subject | СІК, ПАСТЕРИЗАТОР, ВИТРАТИ ПЕРЕГРІТОЇ ПАРИ, ТЕМПЕРАТУРА, ДАТЧИК, ЗАСУВКА, СИНТЕЗ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬ | uk_UA |
dc.title | Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.identifier.udk | 681.5:004.94 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 2021-2022 навчальний рік |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
03_151-18-1_Дмухівський_М_І_-_ОПЗ (1).pdf | 3,31 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.