Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161970
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДмухівський, Мирослав-
dc.date.accessioned2023-01-05T10:39:52Z-
dc.date.available2023-01-05T10:39:52Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationДмухівський М. І. Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Дмухівський Мирослав Ігорович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 96 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161970-
dc.description.abstractОб'єкт розробки – система автоматичного керування процесом виробництвом яблучного соку. Об'єкт дослідження – пастеризатор яблучного соку типу TG˗UHT. Предмет дослідження – здійснити структурну і параметричну ідентифікацію та визначити математичну модель об'єкта. Підсистема керування має підтримувати задану температуру пастеризованого яблучного соку в межах діапазону температур 90...110 °С завдяки регулюючим можливостям витратам перегрітої пари. Тиск перегрітої пари може змінюватись в межах 1,45…4,7 кг/см2 а в витрати перегрітої пари можуть змінюватись в межах 0,9…1,7 кг/с. Тиск соку на виході з пастеризатора 5,5…6,5 кг/см2. Номінальні значення параметрів пастеризації яблучного соку залежить від поточних технологічних параметрів розливу яблучного соку. Джерелом перегрітої пари є парогенератор, який входить до складу базового технологічного обладнання. Парогенератор має автоматичну підсистему керування. З метою побудови підсистеми керування за обраним каналом керування, було проведено активний експеримент для визначення параметрів передавальної функції об’єкту керування – пастеризатору TG˗UHT. Для цього було обрано один із головних каналів - «витрати перегрітої пари → температура пастеризованого соку». Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ «Дніпровська політехніка»uk_UA
dc.subjectСІК, ПАСТЕРИЗАТОР, ВИТРАТИ ПЕРЕГРІТОЇ ПАРИ, ТЕМПЕРАТУРА, ДАТЧИК, ЗАСУВКА, СИНТЕЗ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬuk_UA
dc.titleАвтоматизація процесу керування виробництвом яблучного сокуuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
03_151-18-1_Дмухівський_М_І_-_ОПЗ (1).pdf3,31 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.