Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161986
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБабаков, Олексій-
dc.date.accessioned2023-01-05T12:43:27Z-
dc.date.available2023-01-05T12:43:27Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationБабаков О. В. Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Бабаков Олексій Васильович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161986-
dc.description.abstractОб'єкт розробки – система автоматичного керування ланками технологічного процесу сушіння молочних продуктів. Об'єкт дослідження – Розпилювальна сушарка WUXI ATZ Atomizer 12˗986/4-1. Предмет дослідження – проведення структурної і параметричної ідентифікації та визначення математичної моделі об'єкта керування. У сушарку підгущене молоко надходить на розпилюючий диск з ротаційного насоса під тиском. У сушильній башті молоко розпорошується на дрібні крапельки (розміром 10...20 мкм), назустріч яким знизу вгору рухається гаряче (140...200 °С) повітря з калорифера. Частинки сухого молока, висушені гарячим повітрям, осідають на дно сушильної вежі і пневмотранспортом виваляються з неї. Температура висушеного молока близько 40…60 °С, завдяки чому не відбувається коагуляції білка. Повітря з сушильної вежі віддаляється через фільтри. Визначальними критеріями ефективності технологічного процесу сушіння молока є вологість (як основний показник якості готового продукту) та продуктивність установки. Остання забезпечується регулюванням температури гарячого повітря що надходить з калорифера вбудованого в сушарку. Джерелом теплоносія для калорифера є перегріта водяна пара з парогенератора. Підвищення температури повітря, що подається в сушильну башту, обмежено небезпекою зіпсування (або навіть загоранням) сухого молока, а зниження температури веде до збільшенню витрати теплоносія на одиницю випаруваної вологи. В нашому випадку, для створення підсистеми автоматичного керування розпилювальною сушаркою, обрано один із головних каналів керування – «масова витрата перегрітої пари на вході калорифера сушарки → вологість сухого молока на виході з сушарки». Згідно технічних параметрів сушарки, підсистема керування має підтримувати задану вологість сухого молока на виході сушарки у межах 2…7 % завдяки регулюючим можливостям подачі перегрітої пари на вхід калорифера сушарки у межах 0,6…2,6 кг/с. Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ «Дніпровська політехніка»uk_UA
dc.subjectМОЛОКО, СУШАРКА, ПЕРЕГРІТА ПАРА, ВОЛОГІСТЬ, ДАТЧИК, ЗАСУВКА, СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ВИКОНАВЧИЙ ПРИСТРІЙ, СИНТЕЗ СИСТЕМИ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬuk_UA
dc.titleАвтоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктівuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
03_151_-19ск_Бабаков_О_В_-_ОПЗ.pdf2,94 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.