Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161987
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бесараб, Євгеній | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-05T12:47:41Z | - |
dc.date.available | 2023-01-05T12:47:41Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Бесараб Є. О. Автоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазурі : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Бесараб Євгеній Олександрович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 56 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161987 | - |
dc.description.abstract | Об'єкт дослідження: автоматизація процесу керування виробництвом шоколадної глазурі. Предмет дослідження: процес конширування шоколадної глазурі. Мета роботи: підвищення ефективності процесу автоматичного керування температурою води в охолоджувальній «сорочці» рефайнерконш- машини за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування. Основними методами дослідження використаними для досягнення поставленої мети, були: аналіз літературних джерел, декомпозиція, планування експерименту, статистичний аналіз даних, імітаційне моделювання. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз технологічного процесу керування виробництвом шоколадної глазурі та описано принцип роботи об’єкта керування – рефайнерконш-машини. Згідно з вимогами до системи керування, було вибрано відповідне апаратне забезпечення, що включає до себе програмований логічний контролер VIPA 200V та модуль аналогового вводу/виводу. Виходячи з опису технологічного процесу і структури об'єкта керування було прийняте рішення провести активний експеримент. В результаті проведеної роботи отримана модель об'єкта керування в графічному середовищі імітаційного моделювання Simulink, ступінь відповідності якої за нормованим середньоквадратичним відхиленням становить 86,24%. Отримана модель об’єкта керування може бути використана для моделювання об'єкта керування і системи керування в цілому, що дозволить підвищити точність регулювання. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ «Дніпровська політехніка» | uk_UA |
dc.subject | КЕРУВАННЯ, ШОКОЛАД, ГЛАЗУР, VIPA, КОНТРОЛЕР, ДОСЛІДЖЕННЯ, ІДЕНТИФІКАЦІЯ, РЕГУЛЮВАННЯ | uk_UA |
dc.title | Автоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазурі | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.identifier.udk | 681.5:004.94 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 2021-2022 навчальний рік |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
03_151-19ск-1_-_Бесараб_Є_О_-_ОПЗ.pdf | 3,27 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.