Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161987
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБесараб, Євгеній-
dc.date.accessioned2023-01-05T12:47:41Z-
dc.date.available2023-01-05T12:47:41Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationБесараб Є. О. Автоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазурі : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Бесараб Євгеній Олександрович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161987-
dc.description.abstractОб'єкт дослідження: автоматизація процесу керування виробництвом шоколадної глазурі. Предмет дослідження: процес конширування шоколадної глазурі. Мета роботи: підвищення ефективності процесу автоматичного керування температурою води в охолоджувальній «сорочці» рефайнерконш- машини за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування. Основними методами дослідження використаними для досягнення поставленої мети, були: аналіз літературних джерел, декомпозиція, планування експерименту, статистичний аналіз даних, імітаційне моделювання. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз технологічного процесу керування виробництвом шоколадної глазурі та описано принцип роботи об’єкта керування – рефайнерконш-машини. Згідно з вимогами до системи керування, було вибрано відповідне апаратне забезпечення, що включає до себе програмований логічний контролер VIPA 200V та модуль аналогового вводу/виводу. Виходячи з опису технологічного процесу і структури об'єкта керування було прийняте рішення провести активний експеримент. В результаті проведеної роботи отримана модель об'єкта керування в графічному середовищі імітаційного моделювання Simulink, ступінь відповідності якої за нормованим середньоквадратичним відхиленням становить 86,24%. Отримана модель об’єкта керування може бути використана для моделювання об'єкта керування і системи керування в цілому, що дозволить підвищити точність регулювання.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ «Дніпровська політехніка»uk_UA
dc.subjectКЕРУВАННЯ, ШОКОЛАД, ГЛАЗУР, VIPA, КОНТРОЛЕР, ДОСЛІДЖЕННЯ, ІДЕНТИФІКАЦІЯ, РЕГУЛЮВАННЯuk_UA
dc.titleАвтоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазуріuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
03_151-19ск-1_-_Бесараб_Є_О_-_ОПЗ.pdf3,27 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.