Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161995
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Селіванов, Олексій | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-05T13:18:21Z | - |
dc.date.available | 2023-01-05T13:18:21Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Селіванов О. Л. Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Селіванов Олексій Леонідович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 94 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161995 | - |
dc.description.abstract | Об'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним обладнанням - скребковим холодоагентом маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33. Об'єкт дослідження – процес охолодження маргаринової емульсії скребковим холодоагентом маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33. Предмет дослідження – модель скребкового холодоагенту маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33 з каналом регулювання «тиск маргаринової емульсії на вході → температура маргарину на виході». Підсистема керування має підтримувати задану температуру маргарину на виході в межах діапазону температур 10...14 °С завдяки регулюючим можливостям тиску маргарину на вході, який може змінюватись в межах 1,2...3,2 МПа. Температура маргарину на виході залежить від технологічних параметрів випуску продукції. Для організації економічної роботи скребкового холодоагента маргаринової емульсії типу ЛМСО-33 забезпечено регульовання потужності компресорів тиску холодоагенту та маргарину на вході, тобто забезпечено «інверторний» режим роботи цих компресорів завдяки застосуванню частотних перетворювачів. Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ «Дніпровська політехніка» | uk_UA |
dc.subject | СКРЕБКОВИЙ ХОЛОДОАГЕНТ, МАРГАРИНОВОЇ ЕМУЛЬСІЇ, МАРГАРИН, КОМПРЕСОР, ТИСК, ТЕМПЕРАТУРА, ДАТЧИК, СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ВИКОНАВЧИЙ ПРИСТРІЙ, СИНТЕЗ СИСТЕМИ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬ | uk_UA |
dc.title | Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.identifier.udk | 681.5:004.94 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 2021-2022 навчальний рік |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
03_151_-19ск_Селіванов_О_Л_-_ОПЗ.pdf | 3,02 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.