Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161995
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСеліванов, Олексій-
dc.date.accessioned2023-01-05T13:18:21Z-
dc.date.available2023-01-05T13:18:21Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationСеліванов О. Л. Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Селіванов Олексій Леонідович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 94 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161995-
dc.description.abstractОб'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним обладнанням - скребковим холодоагентом маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33. Об'єкт дослідження – процес охолодження маргаринової емульсії скребковим холодоагентом маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33. Предмет дослідження – модель скребкового холодоагенту маргаринової емульсії типу ЛМСО˗33 з каналом регулювання «тиск маргаринової емульсії на вході → температура маргарину на виході». Підсистема керування має підтримувати задану температуру маргарину на виході в межах діапазону температур 10...14 °С завдяки регулюючим можливостям тиску маргарину на вході, який може змінюватись в межах 1,2...3,2 МПа. Температура маргарину на виході залежить від технологічних параметрів випуску продукції. Для організації економічної роботи скребкового холодоагента маргаринової емульсії типу ЛМСО-33 забезпечено регульовання потужності компресорів тиску холодоагенту та маргарину на вході, тобто забезпечено «інверторний» режим роботи цих компресорів завдяки застосуванню частотних перетворювачів. Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керуванняuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ «Дніпровська політехніка»uk_UA
dc.subjectСКРЕБКОВИЙ ХОЛОДОАГЕНТ, МАРГАРИНОВОЇ ЕМУЛЬСІЇ, МАРГАРИН, КОМПРЕСОР, ТИСК, ТЕМПЕРАТУРА, ДАТЧИК, СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ВИКОНАВЧИЙ ПРИСТРІЙ, СИНТЕЗ СИСТЕМИ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬuk_UA
dc.titleАвтоматизація технологічного процесу виробництва маргаринуuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
03_151_-19ск_Селіванов_О_Л_-_ОПЗ.pdf3,02 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.