Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/162136
Назва: | Дослідження споживчих вподобань з метою удосконалення асортименту послуг компанії |
Автори: | Корольова, Карина |
Ключові слова: | СПОЖИВЧІ ВПОДОБАННЯ, АСОРТИМЕНТ ПОСЛУГ АСОРТИМЕНТНА СТРАТЕГІЯ, РИНОК ФІТНЕС ПОСЛУГ |
Дата публікації: | 10-чер-2022 |
Короткий огляд (реферат): | Об'єктом дослідження є асортимент послуг на роздрібному ринку Предметом дослідження є методи адаптації асортименту послуг щодо мінливих споживчих вподобань при скороченні попиту на споживчому ринку послуг попереднього вибору. Методика дослідження. Для вирішення комплексу завдань кваліфікаційної роботи використана певна сукупність наукових методів: статистичні методи для проведення аналізу і вивчення дина міки розвитку ринку; методи експертних оцінок для аналізу даних щодо факторів внутрішнього та зовнішнього середовища; інформаційно цільовий для збору існуючої маркетингової інформації та оцінки тенденцій розвитку складних послуг; методи опитування та спостереження для збору первинної маркетингової інформації; спеціальні методи маркетингового аналізу: АВС&XYZ аналіз для оцінки асортиментної політики; SNW, PEST, IFAS, EFAS методи аналізу для вивчення і оцінки маркетингових факторів; сегментування м етодом угрупувань для визначення цільових сегментів; перехресна SWOT матриця для здійснення ситуаційного аналізу. Результати дослідження проаналізовано маркетингову діяльність фітнес клубу досліджено головних конкурентів, розглянуто асортимент послуг, розроблено програму з метою поліпшення асортименту послуг Взаємозв’язок з іншими роботами використано теоретичні положення, методики та рекомендації, що розроблені провідними українськими та зарубіжними маркетологами у галузі споживчих вподобань з метою поліпшення асортименту послуг 4 Інформація Інформація щодощодо впровадженнявпровадження –– результатирезультати дослідженнядослідження впровадженівпроваджені вв маркетинговумаркетингову діяльністьдіяльність фітнесфітнес--клубуклубу «Феррум»«Феррум».. Використання результатів роботи – результати дослідження можуть бути використані під час подальшого вивчення питань щодо дослідження споживчих вподобань з метою поліпшення асортименту послуг. |
Опис: | Об'єктом дослідження є асортимент послуг на роздрібному ринку Предметом дослідження є методи адаптації асортименту послуг щодо мінливих споживчих вподобань при скороченні попиту на споживчому ринку послуг попереднього вибору. Методика дослідження. Для вирішення комплексу завдань кваліфікаційної роботи використана певна сукупність наукових методів: статистичні методи для проведення аналізу і вивчення дина міки розвитку ринку; методи експертних оцінок для аналізу даних щодо факторів внутрішнього та зовнішнього середовища; інформаційно цільовий для збору існуючої маркетингової інформації та оцінки тенденцій розвитку складних послуг; методи опитування та спостереження для збору первинної маркетингової інформації; спеціальні методи маркетингового аналізу: АВС&XYZ аналіз для оцінки асортиментної політики; SNW, PEST, IFAS, EFAS методи аналізу для вивчення і оцінки маркетингових факторів; сегментування м етодом угрупувань для визначення цільових сегментів; перехресна SWOT матриця для здійснення ситуаційного аналізу. Результати дослідження проаналізовано маркетингову діяльність фітнес клубу досліджено головних конкурентів, розглянуто асортимент послуг, розроблено програму з метою поліпшення асортименту послуг Взаємозв’язок з іншими роботами використано теоретичні положення, методики та рекомендації, що розроблені провідними українськими та зарубіжними маркетологами у галузі споживчих вподобань з метою поліпшення асортименту послуг 4 Інформація Інформація щодощодо впровадженнявпровадження –– результатирезультати дослідженнядослідження впровадженівпроваджені вв маркетинговумаркетингову діяльністьдіяльність фітнесфітнес--клубуклубу «Феррум»«Феррум».. Використання результатів роботи – результати дослідження можуть бути використані під час подальшого вивчення питань щодо дослідження споживчих вподобань з метою поліпшення асортименту послуг. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/162136 |
Розташовується у зібраннях: | 2022 рік випуску 075 маркетинг Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Корольова.pdf | 1,53 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.