Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/162795
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBublikov, A.-
dc.contributor.authorIsakova, M.-
dc.contributor.authorNadtochyi, V.-
dc.contributor.authorZybalov, D.-
dc.contributor.authorHalchenko, Yu.-
dc.contributor.authorKhoroshailov, M.-
dc.date.accessioned2023-03-20T12:12:41Z-
dc.date.available2023-03-20T12:12:41Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationResearch and synthesis of the automatic temperature control system of the heat medium in the cooking boiler for the manufacture of fruit jam / A. Bublikov, M. Isakova, V. Nadtochyi, D. Zybalov, Yu. Halchenko, M. Khoroshailov // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2022. – № 70. – С. 157-170.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/162795-
dc.description.abstractThe purpose is to improve the quality of the process of heating fruit jams in the boiler through the improvement of the algorithm of automatic control of the temperature of the heat medium in the steam jacket. The main criteria for the quality of the system of automatic control of the temperature of the heat medium are the time of rising and readjustment of the transition process at the output of the system. Research methodology. When solving research tasks, the method of computational experiments using specialized computer programs for modeling transient processes in automatic control systems is taken as the basis. The methods of the modern theory of automatic control were used in the calculation of the heat medium temperature regulator in the cooking boiler. At the same time, the requirements for the control process from the point of view of jam production technology, as well as the spedifics of the operation of the control object in real conditions are taken into account.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherВидавництво НТУ "ДП"uk_UA
dc.subjectsynthesis of the automatic control systemuk_UA
dc.subjectheat medium temperatureuk_UA
dc.subjectcooking boiler for jam productionuk_UA
dc.subjectсинтез системи автоматичного керуванняuk_UA
dc.subjectтемпература теплоносіяuk_UA
dc.subjectварильний котел для виготовлення джемуuk_UA
dc.titleResearch and synthesis of the automatic temperature control system of the heat medium in the cooking boiler for the manufacture of fruit jamuk_UA
dc.title.alternativeДослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемівuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.udk622.232.72:004.942uk_UA
Розташовується у зібраннях:Збірник наукових праць НГУ. - 2022. - № 70

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf483,21 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.