Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/163643
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Луценко, Дмитро Ігорович | - |
dc.contributor.author | Дербаба, Віталій Анатолійович | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-21T07:34:52Z | - |
dc.date.available | 2023-06-21T07:34:52Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Луценко Д. І. Особливості механічної обробки термодеревини / Луценко Дмитро Ігорович, Дербаба Віталій Анатолійович // Тиждень студентської науки - 2023 : матеріали 78-ої студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 24-28 квітня 2023 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2023. – С. 127-129 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/163643 | - |
dc.description.abstract | Термодеревина - це інноваційний, високоякісний продукт XXI століття, який є стабільнішим і довговічнішим за звичайну деревину, адже під час виробництва термодеревини початковий продукт обробляється високою температурою в камерах з обмеженим доступом кисню, з плавним багатоступінчастим режимом нагріву, примусовим охолодженням та без застосування жодних хімічних речовин. Технологія виготовлення досить проста в тому сенсі, що під час обробки деревина позбавляється целюлози і смол. При цьому змінюється будова деревного волокна, що й обумовлює високі експлуатаційні властивості. Зазвичай проводять термообробку осики, ясеня, сосни або дуба. Термообробка дає деревині темний глянцевий колір. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ ДП | uk_UA |
dc.subject | механічна обробка | uk_UA |
dc.subject | термодеревина | uk_UA |
dc.subject | технологія виготовлення | uk_UA |
dc.title | Особливості механічної обробки термодеревини | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Технології машинобудування |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тиждень студентської науки -2023-127-129.pdf | 395,56 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.