Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/163680
Назва: Оцінка вмісту оксидів заліза в руді
Автори: Антоненко, Т. С.
Калініченко, О. А.
Ключові слова: оксид заліза;Кременчуцький залізорудний район
Дата публікації: 2023
Видавництво: НТУ ДП
Бібліографічний опис: Антоненко Т. С. Оцінка вмісту оксидів заліза в руді / Антоненко Т. С., Калініченко О. А. // «Наукова весна» 2023 : матеріали 13-ої Всеукраїнської наук.-техн. конф. студ., аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 1-3 березня 2023 року– Дніпро : НТУ «ДП», 2023. – С. 16-18
Короткий огляд (реферат): Кременчуцький залізорудний район входить до складу Криворізько-Кременчуцької зони (ККЗ), залізорудні родовища якої є основою сировинної бази чорної металургії України [1]. Вихідна руда залізорудних родовищ просторово-неоднорідна, вміст рудних мінералів в різних ділянках, як правило, суттєво неоднаковий, можливі безрудні ділянки. Разом з тим, технології збагачення залізної руди базуються на використанні сировини певної якості (Пирогов та ін., 1988; Сентюрин та ін., 2017). Тривала експлуатація залізорудних родовищ у ККЗ призвела до відпрацювання найкращих покладів руд. Тому в процес збагачення включається велика кількість бідної сировини, яка потім йде у відвали і хвостосховища. Розробка експресних методів оцінки якості руди, що надходить з кар'єрів, становить значний інтерес [3]. Така оцінка дозволяє швидко визначити, куди відправляти руду: на збагачувальну фабрику, на усереднення або, некондиційну руду, у відвали. В даний час при промисловому видобутку залізної руди така оцінка не проводиться.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/163680
Розташовується у зібраннях:Секція «Технології видобутку, переробки та транспортування корисних копалин»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Наукова_весна_2023-16-18.pdf412,48 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.