Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/163779
Назва: Формування і становлення української юридичної термінології
Автори: Мороз, Роман Віталійович
Ігнатьєва, Світлана Євгенівна
Ключові слова: юридична термінологія;юридичні терміни;термінологічний словник
Дата публікації: 2023
Видавництво: Видавництво НТУ "ДП"
Бібліографічний опис: Мороз Р. В. Формування і становлення української юридичної термінології / Мороз Роман Віталійович, Ігнатьєва Світлана Євгенівна // Тиждень студентської науки – 2023 : матеріали 78-ої студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 24-28 квітня 2023 року). – Дніпро : НТУ «ДП», 2023. – С. 686-687.
Короткий огляд (реферат): Термінологія кожної науки є інструментом розвитку цієї науки. Досконалість, стабільність термінології свідчить про науковий прогрес галузі знань, а також про можливості української мови у вираженні нових понять та ідеї. Упродовж тривалого часу судочинство велося переважно російською мовою. З набуттям Україною статусу незалежності, запровадженням «Закону про мови в Україні» криміналістика переходить на державну мову. У зв’язку з цим виникає низка проблем, пов’язаних із тлумаченням термінів і вживання їх у практичній діяльності правників. Сучасний розвиток термінологічного апарату у сфері криміналістики та кримінального процесу повинен іти по шляху уніфікації та універсалізації існуючої термінології. При цьому необхідне забезпечення відповідності вживаних термінів і понять у кримінальному та кримінально- процесуальному законодавстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/163779
Розташовується у зібраннях:Мовознавчі та літературознавчі дискурсивні практики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тиждень студентської науки -2023-686-687.pdf586,55 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.