Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164289
Назва: Дослідження та синтез системи автоматичного керування комплексним барабаним сепаратором
Автори: Рибалко, О.Д.
Ключові слова: СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ОЧИЩЕННЯ ЗЕРНА, СЕПАРАТОР, СИНТЕЗ, РЕГУЛЯТОР, ЕКСПЕРИМЕНТ, ЛЮДИНО-МАШИННИЙ ІНТЕРФЕЙС
Дата публікації: 30-січ-2023
Видавництво: НТУ “Дніпровська політехніка”
Бібліографічний опис: Рибалко О. Д. Дослідження та синтез системи автоматичного керування комплексним барабаним сепаратором : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Рибалко Олександр Дмитрович. – Д.: НТУ «ДП», 2023. – 97 с.
Короткий огляд (реферат): Об'єкт дослідження: система автоматичного керування комплексним барабаним сепаратором. Предмет дослідження: методи, моделі та інформаційне забезпечення автоматизації процесу керування комплексним барабаним сепаратором. Мета: підвищення якості процесу керування комплексним барабаним сепаратором, шляхом визначення межи запасу стійкості при впливі збурення на вихідний параметр об’єкта керування. На основі передавальної характеристики роботи комплексного барабаного сепаратора по каналу подача / витрата зерна (Q) на вході – ступень очищення / чистота зерна (Ψк) на виході, було розроблено та досліджено модель системи керування, визначено структуру та параметри регулятора, оцінено роботу системи згідно з висунутими критеріями, визначено допустиму межу зміни коефіцієнту «к» при впливі збурення на вихідний параметр системи керування. Використовуючи розроблену безперервну модель системи керування розроблена цифрова модель системи керування. У середовищі MatlabR2013b розроблені програмні модулі, які реалізують об’єкт керування та регулятор системи керування. На базі програмних модулів розроблено програмне забезпечення системи керування комплексним барабаним сепаратором для програмованого логічного контролера VIPA, у середовищі Zenon розроблено людино машинний інтерфейс користувача для SCADA системи, виконано симуляцію розробленого програмного забезпечення. У економічному розділі визначені капітальні та експлуатаційні витрати, а також виконано розрахунок економічної ефективності впровадження системи. У розділі охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях розроблено інженерно-технічні заходи з охорони праці, розроблено заходи з безпеки у надзвичайних ситуаціях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164289
Розташовується у зібраннях:2022-2023 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
151м-21-1_Рибалко_О_Д.pdf4,31 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.