Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164323
Назва: Автоматизація технологічного процесу виробництва желейного мармеладу
Автори: Тананайко, Н. А.
Ключові слова: МАРМЕЛАД, ПЕКТИН, МАШИНА, КОНТРОЛЕР ДАТЧИКИ, ІДЕНТИФІКАЦІЯ, АДЕКВАТНІСТЬ, МОДЕЛЬ
Дата публікації: 3-лип-2023
Видавництво: НТУ “Дніпровська політехніка”
Бібліографічний опис: Тананайко Н. А. Автоматизація технологічного процесу виробництва желейного мармеладу : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Тананайко Наталія Анатоліївна. – Д.: НТУ «ДП», 2023. – 58 с.
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження бакалаврської роботи є автоматизація технологічного процесу виробництва желейного мармеладу. Об’єктом дослідження є технологічний процес стабілізації температури мармеладної маси під час розливу у форми Мета дослідження: синтез імітаційної моделі процесу стабілізації температури мармеладної маси під час розливу у форми, що досягається при використанні інформаційних джерел, активного експерименту на об’єкті керування, структурної та параметричної ідентифікації, статистичного аналізу експериментальних даних, математичного та імітаційного моделювання. В роботі було проаналізовано технологічний процес виробництва желейного мармеладу, розглянуто будову мармеладно-відливної машини, встановлені параметри процесу, що підлягають автоматизації. Були висунуті загальні вимоги до технічних засобів автоматизації, що мають бути використані при побудові системи керування. Також, було розроблено схему структурну системи керування, обрані датчики (температури, густини, прозорості) і виконавчі пристрої. Зважаючи на технічні характеристики обраних елементів системи, був вибраний необхідний пристрій керування. Розроблені схеми функціональна автоматизації та електрична принципова. Дані, отримані за результатами активного експерименту, дали можливість виконати структурну та параметричну ідентифікацію об’єкта керування і розробити імітаційну модель процесу стабілізації температури при розливі мармеладної маси у форми. Адекватність становить 96,0676%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164323
Розташовується у зібраннях:2022-2023 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
00_151-20ск-1_-_Тананайко_Н_А_-_ПЗ.pdf2,44 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.