Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165648
Назва: Синтез та дослідження системи оптимального керування положенням сонячної фотоелектричної установки
Автори: Іванський, І. І.
Бубліков, А. В.
Ключові слова: сонячна електростанція;сонячний трекер - пристрій;енергоефективність
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Іванський І. І. Синтез та дослідження системи оптимального керування положенням сонячної фотоелектричної установки / Іванський І. І., Бубліков А. В. // Молодь: наука та інновації : матеріали ХІ Міжнародної науково-технічної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 22–24 листопада 2023 року. – Дніпро : НТУ ДП, 2023. – Т. 1. – С. 434-436.
Короткий огляд (реферат): Сонячні електростанції, які ще кілька років тому можна було зустріти тільки на півдні України, стали поширеним новим бізнесом практично у кожному регіоні. Перед війною, наприклад у 2017 році, за даними Держенергоефективності загальна потужність введених в експлуатацію сонячних електростанцій (СЕС), склала 211 МВт, що в 2 рази більше ніж у попередньому році. На нинішній день більша частина фотоелектричних модулів використовується як для вироблення електроенергії в побуті, так і для індустріальних цілей. Проте, статистика по використанню сонячного випромінювання для цілей енергетики свідчить про економічну неефективність і комерційну непривабливості фотоелектричних модулів (надалі ФМ) в зв'язку з їх ціною на ринку. Зниження вартості виробництва електроенергії можливо двома способами: зниження вартості власне ФМ та підвищення ефективності вироблення енергії. У розрізі даного дослідження мова йде про другий спосіб, для реалізації якого фотоелементи обладнуються системою стеження за Сонцем, що дає найкраще співвідношення вартості до ефективності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165648
Розташовується у зібраннях:Секція 10 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_Молодь_2023_том_1_final-434-436.pdf313,76 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.