Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165832
Назва: Дослідження фітотоксичних властивостей вторинного ПЕТФ методами біоіндикації
Автори: Фортуна, М. В.
Борисовська, О. О.
Ключові слова: поліетилентерефталат (ПЕТФ);фітотоксичні властивості вторинного ПЕТФ;метод біоіндикації
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Фортуна М. В. Дослідження фітотоксичних властивостей вторинного ПЕТФ методами біоіндикації / Фортуна М. В., Борисовська О. О. // Молодь: наука та інновації : матеріали ХІ Міжнародної науково-технічної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 22–24 листопада 2023 року. – Дніпро : НТУ ДП, 2023. – Т. 1. – С. 326-327.
Короткий огляд (реферат): Поліетилентерефталат (ПЕТФ) є одним з найбільш широко використовуваних полімерів у світі. ПЕТФ є найпоширенішим видом пластику. Він дешевий у виробництві. Добре піддається переробці. У чистому вигляді не токсичний. Але може містити фталати та інщі токсичні хімічні сполуки. Категорично не рекомендується його нагрівати та використати повторно. Термін придатності виробів – один рік. Метою даної роботи було визначення потенційних небезпечних властивостей вторинного поліетилентерефталату, адже на сміттєзвалищах та полігонах усього світу сьогодні його вже накопичено дуже багато. Визначення фітотоксичних властивостей вторинного ПЕТФ проводилося методом біоіндикації (ростовий тест).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165832
Розташовується у зібраннях:Секція 8 – Сучасні питання екології та захисту довкілля

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_Молодь_2023_том_1_final-326-327.pdf441,67 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.