Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165855
Назва: Поняття впливу війни на навколишнє середовище
Автори: Джига, В. Є.
Трегуб, М. В.
Ключові слова: вплив війни;навколишнє середовище;наслідки воєнних дій
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Джига В.Є. Поняття впливу війни на навколишнє середовище / Джига В.Є., Трегуб М.В. // Молодь: наука та інновації : матеріали ХІ Міжнародної науково-технічної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 22–24 листопада 2023 року. – Дніпро : НТУ ДП, 2023. – Т. 1. – С. 192-193.
Короткий огляд (реферат): Вплив війни на навколишнє середовище проявляється в локальних та глобальних наслідках ведення воєнних дій. У звʼязку із постійним удосконаленням та модернізацією воєнних тактик та, як наслідок, підвищенням їх впливу на навколишнє середовище, сучасні методи ведення війни, прогресуючи, від хімічної до ядерної зброї, завдають ще більшого руйнування екосистемам. У звʼязку з наведеними вище складовими, постає питання щодо визначення впливу війни на навколишнє середовище. Слід згадати, що в Україні зосереджена значна кількість підприємств видобування та збагачення (гірнича та гірничо-хімічна промисловість, чорна та кольорова металургія), хіміко-металургійної переробки, транспортування і зберігання корисних копалин, машинобудування, лісової та деревообробної промисловості, лісової та деревообробної промисловості, внаслідок діяльності яких постійно накопичується значна кількість переробних та промислових відходів. Значний ресурсний потенціал становлять також відходи як вторинна сировина, що є залишками продуктів кінцевого споживання (макулатура, полімери, склобій, зношені шини тощо).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165855
Розташовується у зібраннях:Секція 5 – Геодезія та землеустрій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_Молодь_2023_том_1_final-192-193.pdf309 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.