Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166371
Назва: Обґрунтування раціональних типів і режимів роботи дренажних споруд шляхом гідрогеологічного моделювання
Автори: Говоруха, Олег
Ключові слова: ГРУНТОВІ ВОДИ;МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ;ГІДРОДИНА-МІЧНИЙ РЕЖИМ;ДРЕНАЖ;ІНВЕРСІЯ ФІЛЬТРАЦІЙНОГО ПОТОКУ
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Говоруха О.В. Обґрунтування раціональних типів і режимів роботи дренажних споруд шляхом гідрогеологічного моделювання. Кваліфікаційна робота магістра / О.В.Говоруха. – Дніпро, 2023. – 77 с.
Короткий огляд (реферат): Мета досліджень – розробка, верифікація та перевірка адекватності гідрогеологічної математичної моделі парку ім. Лазаря Глоби для її подальшого використання при проєктуванні та оцінки гідродинамічного та геомеханічного впливу експлуатації різних дренажних та гідротехнічних споруд на навколишнє середовище. Об'єкт досліджень – рівневий режим алювіального водоносного горизонту, представленого суглинками сірими та пісками пилуватими та дрібними, а на окремих ділянках – пісками середніми та щебенем граніту з піщаним заповнювачем. Методи досліджень – аналіз та систематизація геологічних та гідрогеологічних даних по району досліджень, візуальне обстеження території парку, чисельне моделювання гідродинамічних процесів, аналітичні розрахунки. Шляхом схематизації природних геолого-гідрогеологічних та техногенних умов, а також рішенням обернених ідентифікаційних задач створено гідрогеологічну математичну модель парку ім. Лазаря Глоби яка за фізичною будовою та реакцією на гідродинамічні та технологічні збурення адекватна реакції навколишнього середовища. За результатами математичного моделювання гідродинамічних процесів з'ясовано частку впливу природної та техногенної складової на формування гідрогеологічного режиму ґрунтових вод на досліджуваної території.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166371
Розташовується у зібраннях:2023-2024 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Говоруха.pdf35,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.